Naslovna Najnovije Izbor novog gradonačelnika Prijedora je uvod u velike promjene u Srpskoj

Izbor novog gradonačelnika Prijedora je uvod u velike promjene u Srpskoj

Ono što svuda u svijetu, gdje su uređena tržišta i regularni uslovi sa lojalnom konkurencijom, donosi profit, u izbor gradonačelnika Prijedora uvod je u velike promjene u Republici Srpskoj, a DNS kao najjača opoziciona stranka u ovom gradu, treba da predloži kandidata, poručeno je sa sjednice Predsjedništva DNS-a u Bijeljini

Pokretanje privrede  i prosječna plata od 1.500 maraka prioriteti su ekonomskog programa DNS-a.

Demokratski narodni savez ozbiljno pristupa izboru za novog gradonačelnika Prijedora, jer opozicija ovu šansu ne smije propustiti, poručio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

S tim u vezi, najavio je skorašnji sastanak sa čelnicima SDS-a i PDP-a o usaglašavanju kandidata opoziciije za gradonačelnika Prijedora.

Nakon izbora u Prijedoru biće jasnija slika o tome ko je opozicija u Srpskoj, kazao je Nešić. Predsjendištvo stranke zaključilo je da kandidat za gradonačenika treba biti iz DNS-a.

Važna tema sastanaka bio je ekonomski program DNS-a. On predviđa da ukupne investicije u Republici Srpskoj iznose 3 milijarde maraka godišnje, a da javne investicije dostignu 500 miliona na godišnjem nivou.

Cilj je smanjiti nejednakost i siromaštvo. Radiće se na podizanju prosječne plate na 1.500 KM za pet godina,  zapošljavanju 10.000 ljudi, te povećanju BDP-a preko 5% godišnje, poručio je Miloš Stevanović, poslovni direktor DNS.

Na ekonomskom programu radili su domaći i strani stručnjaci. A plan oporavka privrede u Srpskoj u narednim danima biće predstavljen široj javnosti na tematskoj sjednici stranke.

(BN   Foto:BN)