Naslovna Društvo Izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura zraka u BiH

Izdato narandžasto upozorenje zbog ekstremno visokih temperatura zraka u BiH

0

Za područje cijele Bosne i Hercegovine izdato je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrijednosti UV indeksa. Upozorenje je na snazi do 1. jula 2022. godine.

Preduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi – savjetuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U ovom periodu moguće su dnevne temperature zraka između 33 i 38, na jugu i lokalno na sjeveru zemlje do 40 stepeni Celzijusa.

U BiH se danas očekuje sunčano i vruće vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 38 stepeni. U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 19, a dnevna oko 35 stepeni.

U utorak se očekuje sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. U drugom dijelu dana lokalno slabi pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.

U srijedu sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 34 do 40 stepeni.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube