Naslovna Najnovije Izraelci tvrde da su ubili komandanta Hamasa

Izraelci tvrde da su ubili komandanta Hamasa

0

Izraelska vojska je saopštila da je ubila višeg komandanta Hamasa, jednog od odgovornih i jedan od glavnih komandanata militantne organizacije, a koji je pomogao u planiranju napada na Izrael sedmog oktobra.

Izraleske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su borbeni avioni pogodili Shadija Baruda, zamjenika šefa Hamasove obavještajne službe na osnovu „preciznih obavještajnih podataka“, prenosi BBC.

Objavljujući videosnimak vazdušnog napada u kojem je Baruda navodno ubijen, IDF je rekao da je Barud „planirao napade sedmog oktobra zajedno sa Yahyom Sinwarom“ – šefom Hamasa u Pojasu Gaze.

Kako dalje prenosi BBC, za sada nisu u mogućnosti provjeriti navode izraelske vojske. Takođe, Hamas se još uvijek nije očitovao po ovom pitanju i tvrdnjama vojske Izraela.

Inače, napadi Izraela na Pojas Gaze nastavljeni su i u noći iza nas. Kako prenosi Al Jazeera, a prema posljednjim informacijama nekoliko ljudi je ubijeno i povrijeđeno u drugom izraelskom vazdušnom napadu u kojem je uništena džamija, javlja palestinska novinska agencija WAFA.

U izvještaju se navodi da su višestruki udari u zoru u petak pogodili područje u izbjegličkom kampu al-Shati, zapadno od grada Gaze, uništavajući stambene zgrade i obližnju Bijelu džamiju.

Tačan broj žrtava za sada nije poznat.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube