Naslovna Društvo IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA

0

Zbog radova na autoputu A-1 danas do 19 sati u zoni petlje Visoko, saobraća se dvosmjerno, jednom kolovoznom trakom, a u zoni petlje Podlugovi saobraćaj u oba smjera odvijase voznim trakama, dok su preticajne trake zatvorene. Vozače na ovim dionicama molimo za pojačan oprez.
Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.
I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj  u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima moguća je mjestimična poledica. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.
Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja
Sarajevo, 08. 04. 2021.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube