28.7 C
Banja Luka

Izvještaj specijalne vojne operacije za 27. mart 2023. godine

Dronovi-kamikaze „Geran-2“ noću su napali neprijateljske ciljeve u regiji Dnjepropetrovsk. Lokalno stanovništvo također izvještava o zvukovima eksplozija u četvrtima Obolonsky i Svyatoshinsky u Kijevu.

Granična područja:

Neprijatelj je pucao na poljoprivredne objekte u selu Kister, Bryansk region: prostorije za stoku su uništene, nije bilo žrtava.

U regiji Belgorod, pogranično selo Grafovka napalo se od ukrajinskih snaga. U napadu su oštećene obližnje kuće, au selu je privremeno prekinuta opskrba plinom.

Smjer Starobelsk:

Situacija se nije bitnije promijenila: nastavljaju se topnički dvoboji i položajne borbe duž crte dodira.

Ukrajinske formacije ponovno granatirale Lisičansk: oštećena je bolnica, vrtić, pet stambenih zgrada i plinovod.

Smjer Soledara:

Ruske oružane snage započele su udare iz MLRS-a na vojni ured u Slavjansku: oštećeno je nekoliko zgrada i automobila parkiranih u blizini. Prema službenim podacima, u tom vojnom objektu poginule su dvije osobe, a 36 ih je ranjeno.

Sjeverozapadno od Bakhmuta, nastavljaju se borbe u Orekhovo-Vasilevka: niti jedna strana nema stabilnu kontrolu nad naseljem.

U Bakhmutu, ruske trupe vode žestoke ulične bitke, približavajući se administrativnim zgradama u centru grada.
Na periferiji središnjeg dijela, borbe se vode u blizini ulice Vasilija Peršina. Na području Kvadrata, borci PMC-a Wagner uspjeli su se učvrstiti u Konstantinovskoj ulici.

Na sjeveru se “vagnerovci” bore za kontrolu nad voznim parkom trolejbusa i novim zgradama na području sjevernog ribnjaka.

Na jugu, ruske jedinice nastavljaju napad na položaje Oružanih snaga Ukrajine u blizini stadiona Avangard.

Jugozapadno od Bakhmuta, linija bojišnice se nije promijenila: borbe se vode na periferiji autoceste za Konstantinovku.

Smjer Donjeck:

U području Mariinke, ruske jedinice su fiksirane na prethodno zauzetim linijama u području tvornice za popravak guma i poduzeća Agroresurs.

Oružane snage RF bore se na rubovima autoceste u blizini Novobahmutovke sjeverno od Avdejevskog utvrđenog područja: neprijatelj i dalje drži položaje unatoč gubicima.

Nakon oslobađanja Kamenke, rusko vojno osoblje se pomiče dalje na zapad, izvršavajući zadaće okruživanja grupacije AFU-a u Avdiivki.

Ukrajinske formacije ponovno su izvele masovne udare iz topova i raketne artiljerije na civilnu infrastrukturu Narodne Republike Donjeck: granatirana su Gorlovka, Dokučajevsk, Donjeck i druga naselja.

U Mariupolju je pokušan atentat na načelnika lokalne policijske uprave Mihaila Moskvina: ozlijeđen je jedan zaposlenik.

Zaporoška regija:

Ukrajinske formacije izvele su raketni napad na tehničku školu u gradu Melitopolju: zgrada je djelomično uništena, četiri osobe su ozlijeđene.

Južni front: pravac Herson:

U regiji Herson nastavljaju se topnički dvoboji duž linije dodira: ruske oružane snage pokrenule su napade na koncentracije neprijateljske ljudstva i tehnike u blizini Antonovke i Hersona.
➖Na području Berislava preciznim udarcem pogođena je radarska stanica za osvjetljavanje i navođenje 30N6E. U samom gradu oštećena je trafostanica i dalekovod.

Ukrajinske formacije su kao odgovor pucale na civilnu infrastrukturu Nove Kahovke, Tavrijaska i Vasiljevke.

(Vijesti Srpske)

 

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here