Naslovna Izdvajamo Vidovićeva o republičkom budžetu „Zbog povećanja međunarodnih obaveza manji priliv od PDV“

Vidovićeva o republičkom budžetu „Zbog povećanja međunarodnih obaveza manji priliv od PDV“

0

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas da je republički budžet za prva dva mjeseca ove godine dobio 27 miliona KM manje sredstava od PDV zbog povećanja međunarodnih obaveza, iako je Srpska u januaru i februaru dobila 20,9 miliona KM više tih sredstava nego u istom periodu lani.

Međunarodne obaveze prema Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu (MMF), Evropskoj investicionoj banci (EIB), EBRD i drugima su u januaru i februaru bile veće za 48 miliona KM u odnosu na januar i februar prošle godine, tako da je republički budžet dobio 27 miliona KM manje, opštine su dobile šest miliona KM manje i Putevi RS dobili su milion KM manje – navela je Vidovićeva.

Ona je naglasila da su sredstva od PDV usmjeravana prema lokalnim zajednicama u skladu sa zakonom, te da su netačni pojedini navodi u medijima da je budžet zaustavio ta sredstva prema opštinama.

Vidovićeva je podsjetila da se dug prema tim međunarodnim kreditorima obustavlja odmah kada dođe priliv sredstava od PDV, dodajući da se ono što je ostalo nakon toga dijelilo prema propisima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube