Naslovna Izdvajamo Kako je Goran Broćeta zbog svog ličnog interesa srušio SNSD u Federaciji...

Kako je Goran Broćeta zbog svog ličnog interesa srušio SNSD u Federaciji BiH?

0

Kada će se predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, Milorad Dodik osvijestitii prestati da podržava ljude u stranci koji stavljaju lične interese ispred interesa partije i srpskih povratnika u Federaciju BIH, kao što to radi poslanik u Skupštini Kantona 10 i delegat u Domu naroda FBiH, Goran Broćeta?

Srpski povratnici su vjerovali u Dodika i SNSD da će im omogućiti bolje uslove života i izboriti se za prava koja im pripadaju u ovom dijelu Federacije. Ali nažalost, pojedinci koji predstavljaju SNSD u Federaciji rade protiv vlastitog naroda, tvrde članovi SNSD-a u Drvaru.

Kao sto vas lažu u Bijeljini sto je nakon debakla na nedavnom opozivu napisao i bivši gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović tako vas lažu i u Drvaru gdje je stanje mnogo gore, poručuju nezadovoljni članovi opštinskog odbora ove stranke. Oni upozoravaju da načelnici sve tri opštine u Federaciji  – Drvaru, Grahovu i Glamoču nemaju skupštinsku većinu, Srbi su obespravljeni i nemaju jedinstven stav koji je neophodan za ostanak na ovim prostorima i vjekovnim ognjištima.

Nezadovoljni članovi SNSD-a Drvar tvrde da je Goran Broćeta po instrukcijama delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Nikole Spirića zadužen da razjedinji Srbe u Federaciji BiH i dodatno oteža i ovako teško stanje. Da li je predsjednik Dodik upoznat da je bivši načelnik Drvara, Goran Broćeta dozvolio izgradnju katoličke crkve u Drvaru koja nikad nije postojala? Zna li predsjednik Dodik da je Broćeta dao dozvolu za gradnju katoličke crkve za neki lič “dil“ sa HDZ – om što je dovelo SNSD do gubitka podrške od strane srpskog naroda?

Predsjedniče, zapitajte se kako je obespravljenim srpskim povratnicima u ovim krajevima?
SNSD je dozvolio Broćeti da ponovo bude na listi za izbore i prođe za poslanika. Bez znanja SNSD-a, Broćeta po Livnu i Tomislavgradu dogovara ulazak u vlast s HDZ- om 1990, tvrde članovi stranke u Drvaru.
Oni podsjećaju  da je SNSD 2018. godine imao 3 poslanika u Skupštini Kantona 10, a sad je “spao“ na dva. Kako saznajemo, Broćeta zajedno s Nikolom Materićem se već sprema za promjenu političkog dresa što će SNSD potpuno izbaciti iz Kantona. Ko je kriv za ovo? Broćeta ili oni koji su mu dozvolili da uništava stranku i radi protiv srpskog naroda u Federaciji BiH?
Članovi SNSD-a Drvar pitaju Milorada Dodika da li je upoznat da je Goran Broćeta davao podršku kandidatu SDA, Edinu Ramiću, a zauzvrat za Srbe obezbijedio podršku od 500 socijalnih paketa za tri opstine?! Da li je to ponižavajuće za srpski narod? Načelnik opštine Drvar, Dušica Runić reagovala je na dodjelu zamjenskog mandata u Domu naroda Federacije BIH Saši Lukiću iz reda srpskog naroda optuživši CiK BiH da pogoduje SDA pri dodjeli mandata? Zašto SNSD nije podnio žalbu CiK-u za dodjelu ovog mandata? Sve su to pitanja na koja članovi SNSD-a u Drvaru čekaju odgovor predsjendika SNSD-a Milorada Dodika.

 

(Vijesti Srpske)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube