Naslovna Crna Hronika Izvukli auto iz Save i u njemu pronašli tijelo

Izvukli auto iz Save i u njemu pronašli tijelo

0

 Ronioci su danas iz rijeke Save izvukli sivi golf pet u kojem je bilo tijelo sedamdesetdevetogodišnjaka iz Brčkog.

Miroslav Benović iz bijeljinske Civilne zašite rekao je Srni da je muškarac vozilom sletio u Savu na skelskom graničnom prelazu Subotište u Crnjelovu, kod Bijeljine.

„Ribolovci sa druge strane rijeke Save dojavili su nam 23. avgusta da je na graničnom prelazu Subotište prema Jameni oko 20.30 časova primijećeno je da je vozilo nekontrolisano sa skele sletjelo u rijeku Savu“, rekao je Benović, prenosi Srna.

U četvrtak, 24. avgusta, kako je naveo, pripadnici Odsjeka civilne zaštite Bijeljina su zajedno sa pripadnicima Republičke uprave civilne zaštite izašli na mjesto nesreće, a tek danas, nakon dolaska ronilaca iz Ronilačkog kluba „Nemo“ iz Brčkog i pripadnika odjeljenja koji su pružali podršku sa čamca, locirali vozilo sa tijelom i izvadili ga na površinu oko 18 časova.

„Inspektori su potvrdili da se radi o muškarcu iz Brčkog starosti 79 godina koji je upravljalo sivim golfom pet“, rekao je Benović.

Benović je rekao da je zahvaljujući dobro opremljenim roniocima iz Brčkog, nakon dvodnevne borbe, izvučen automobil sa tijelom nastradalog.

„Brčaci su imali sonar i opremu za vađenje vozila i danas smo uspjeli da okončamo ovaj posao. Bez njih nismo imali mogućost da ga lociramo, jer Sava je poprilično velika i mutna“, rekao je Benović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube