Naslovna Najnovije Jagnjeća koža za druga, pardon, vuka

Jagnjeća koža za druga, pardon, vuka

0

Nismo živi da saznamo na koji nam se Baja put sprema i kome će nas na čuvanje ostaviti u odsustvu. Više nismo u stanju da budemo sami. Osvrnemo li se, vidimo jednu prazninu. Svedočimo finansijskom, moralnom, vremenskom, pa, ako hoćete i ljudskom odronu.

Za poslednjih 10 godina zemlju je napustila jedna cela Banjaluka mladih i, mahom, pametnih. Bili su suprotnost onima koji nas predvode. Zato su otišli. U stadu nisu mogli, a ostati svoj je postalo nemoguće. Nije baš da nisu upozoreni. Baja im je još pre nekoliko godina rekao: “Sve vam je džaba ako ste van sistema”.

On je pio, a mi smo brljavili, ukratko je definicija kojom smo počeli nedelju. Slavio je pobedu fudbalera sa Vučićem i slao neke pomešane poruke koje su nam bukvalno udarale u mozak.

“Mi smo spremni za otcepljenje, branićemo ga iz kasarni, nek naši dodju iz zajedničkih institucija, sve ćemo im obezbediti. Ko bi da se otcepljuje? Nikada to nismo rekli, mi smo za poštovanje Dejtona, iz sve snage za celovitu BiH, mi smo uvek za dijalog, al’ opozicija neće da priča. Ipak, ja ću ovde sedeti i čekati dok se ne pojave”, poručivao je Baja spremajući se za let. Na sastanak mu niko nije došao, ali i da jeste, ne bi ga našao kod kuće, jerbo uvek ima važnija posla u Srbiji. Ili u šljiviku

Zato je kod kuće bio unutrašnji ministar. On je u nedelji iza nas počeo veliko pospremanje kao što čini svaka domaćica pred slavu. Opajao je paučinu, pohvatao nekoliko štakora, malo provetrio i sve to dao na velika TV zvona čime je potvrdio da je majstor opsene i marketinga.

Izazvalo je to podozrenje ostalih čistunaca koje takav tretman zaobilazi. “Naša kuća je bila i čistija pred slavu, pa se nismo time hvalili na ekranu”, rekla je uvređena koleginica dodavši da je sigurna da će paučina opet da se uhvati čim slava prođe.

I dok su se naši bavili ukućanima, Bakir se fokusirao na dijasporu i izbore sledeće godine. “Zašto da se prosipamo samo u Federaciji, kad možemo da budemo smešni i u RS”, slogan je Bakirovih snaga koje pretenduju na poziciju glavnog zabavljača u oba entiteta.

Kad smo već kod zabave, slučaj Šukalo se protegao i na ovu nedelju u kojoj je inicijativa da se svi funkcioneri testiraju na drogu spala na dva slova. Naivna je bila nada da će dobrovoljno otići da se testiraju oni koji žive svoj slatki život. A on neminovno sa sobom nosi i slatki, u ovom slučaju, opojni greh.

Da ne bude da preterujemo, ne mislimo da se baš svako drogira, ali je činjenica da svi izgledaju kao da su na nečemu.

Štab za vanredne situacije je, recimo, produžio nepostojeće mere i za naredni period. Višković je produžio blagostanje, ali i pomerio praznik. Njemu zaista jeste sve zabavno, pa je rešio i da nedelja padne u ponedeljak.

“Da smo znali da će se ministri napiti i da u ponedeljak neće biti ni za šta, pmerili bismo to još prošle nedelje. Ko se nadao ovom jadu, da gas poskupi, a mi dobijemo jeftino rakiju? Takoreći, za džabe. Ali, tako je to u zemlji u kojoj glavni Baja ima šljivik. Kontuzovaćeš se sve i da nećeš”, objašnjavao je primetno veseli Radovan raspitujući se za rasol koji je još od Nušića preki lek za mamurluk.

I dok su se jedni držali za glavu i lavor, drugi su bili na ozbiljnijim drogama koje su ih prenele u svet imaginacije.Tako se onom iz resora za boračka pitanja učinilo da se više ništa za borce ne može uraditi, pošto su merama potukli prethodnike. Za borce više nema zime dok Duško o njima brine. Posebno one koji su preselili svetom.

Čubriloviću se izgleda smučilo od ovog tripa, pa je više u fazonu da se evakuiše. Upućeni kažu i da ima gde.

Stevandić bi i dalje da igra, pa sprema taktiku za naredne izbore. Na sednici Glavnog odbora je poručio da će ostati usamljeni svi koji ne koriste auto-puteve stoga je on kombi već pripremio.

Ukratko, u nedelji iza nas se išlo kao po jajima, a sve u strahu od sankcija. Radovan je rekao da ga ne plaše, Baja da ga boli zeleni trotoar, a ostali da to nije fer.

Opozicija je rekla da će biti protiv jerbo će sankcionisani samo ojačati u očima naroda. Ukratko, vukovi su odavno zadužili jagnjeće kože i, kako sada stvari stoje, još dugo će čuvati stado. Loša je to vest za ovce.

Ali nije nešto dobra ni za vukove jerbo je ovaca sve manje u toru. U tome nam prođe ne samo sedmica, nego i ceo vek.

(Direkt/Milanka Kovacevic)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube