Naslovna Izdvajamo JAŠAREVIĆ: Ćutali ste i kada su na smrt pretukli paljanske sveštenike! Šta...

JAŠAREVIĆ: Ćutali ste i kada su na smrt pretukli paljanske sveštenike! Šta ćemo sad kada je red došao na vas

0

„Ne znam zašto ste bili toliko naivni i mislili da će pod udarom odluka visokih predstavnika, priznatih i nepriznatih, uvijek biti samo Srbi i to Srbi iz SDS-a. Кada su odlukama Šmitovih prethodnika smjenjivani funkcioneri SDS-a svi ste aplaudirali. I Bošnjaci i Hrvati, a Bogami i dio Srba iz Republike Srpske“

– Digla se vidim i kuka i motika zbog najave da bi Кristijan Šmit mogao nametnuti izmjene Izbornog zakona koje nisu po volji Bošnjacima u BiH, kaže Slađana Jašarević, predsjednica Opštinskog odbora SDS Pale.

Stav SDS-a je, kaže ona, jasan: – Кristijan Šmit nema pravo, kao što ga nisu imali ni njegovi prethodnici, da nameće ili ukida odluke i zakone u BiH.

„Ali, gospodo decenijama ste podržavali i podsticali nelegalna djelovanja raznih Ešdauna i Šmitova i šta sad reći osim ‘Tražili ste, gledajte’ ili što bi naš narod rekao ‘Zaigrala mečka i pred vašim vratima’ “, navodi Jašarevićeva i dodaje:

„Ne znam zašto ste bili toliko naivni i mislili da će pod udarom odluka visokih predstavnika, priznatih i nepriznatih, uvijek biti samo Srbi i to Srbi iz SDS-a. Кada su odlukama Šmitovih prethodnika smjenjivani funkcioneri SDS-a svi ste aplaudirali. I Bošnjaci i Hrvati, a Bogami i dio Srba iz Republike Srpske“, podsjetila je ona i dodala:

„Sjećam se ‘otvorene sezone lova’ na kadrove SDS-a koji su sankcionisani i zatvarani samo zato jer ih je neko (čitaj SNSD) optužio da su dio tzv. ‘mreže podrške osumnjičenim za ratne zločine’. Dok su ulicama Pala patrolirala oklopna vozila IFOR-a, SFOR-a i ostalih ‘mirovnih snaga’, dok su upadali ljudima u stanove i, pod izgovorom da traže Ratka i Radovana, odnosili računare i porodične foto albume, likovali ste jer je to, po vama, pravo koje im je dato Dejtonom. Ćutali ste i kada su na smrt pretukli paljanske sveštenike. I šta ćemo sad kada je red došao na vas“, kaže Jašarević.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube