28.7 C
Banja Luka

JAŠAREVIĆ: Putin potvrdio ono što je SDS govorio danima

Imamo poteškoća s Bosnom i Hercegovinom vezanih za pristupanje sankcijama, reče ruski predsjednik Vladimir Putin članu Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku i potvrdi ono što SDS govori danima.

Rekla je ovo danas predsjednica Opštinskog odbora SDS Pale, Slađana Jašarević, ističući da je ova informacija objavljena na zvaničnom sajtu Кremlja, te da se sada u SNSD svi “prave mrtvi i užurbano spremaju taktiku da anuliraju činjenicu da su lagali”.

– Poučeni ranijim sličnim iskustvima možemo očekivati, po ko zna koji put, bajku o “izdajničkoj opoziciji i 40 britanskih hajduka”. Ili, s obzirom na to da te hajduke niko još nije vidio, pređu na veličanje diplomatskih sposobnosti šefa svoje partije- navodi se izjava Jašarevićeve u saopštenju iz SDS.

Ona kaže da nas trenutno ubjeđuju da je Dodik ugovorio da cijena gasa za Republiku Srpsku, ali i ostatak BiH, ostane ista.

– To isto je podsjećamo “dogovorio” i prije nekoliko mjeseci, ali građani Srpske i pored dogovora gas plaćaju znatno skuplje – ističe Jašarevićeva.

Sve to, kaže Jašarevićeva, liči na priču s kraja 2014. godine kada se, tada predsjednica Vlade Željka Cvijanović po povratku iz Moskve hvalila ,,velikim i malim ruskim kreditom koje ćemo povući kad nam budu trebali”.

– Do danas nismo “povukli” ni veliki ni mali ruski, ali smo navukli Bog zna koliko kredita iz evropskih banaka i zadužili se na evropskim berzama – ističe se na kraju saopštenja.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here