Naslovna Izdvajamo Jasenovac i druga stratišta da nam budu zavjet i opomena!

Jasenovac i druga stratišta da nam budu zavjet i opomena!

0

„Tog 22. travnja 1945. godine, živi kosturi, sijenke od ljudi, pronašli su u sebi nadljudsku snagu i golih ruku pojurili su na žicu, na rafale, na bombe i pobjegli u slobodu. Sustav koncentracijskih logora Jasenovac, nije oslobođen izvana. Jasenovački logoraši su bili prepušteni sami sebi”, napisao je prof. dr Jelena Trivić na svom Facebook profilu.

“Da nisu tada pojurili i svjedočili o užasima, možda se nikada ne bi saznale sve grozote koje su se tamo događale, a koje ljudski um teško može i da zamisli”, dodala je ona.

„Jasenovac je najveći srpski grad poslije Beograda. Mjesto našeg najvećeg stradanja, ali i mjesto našeg vaskrsenja. Ako je Kosovo ishodište naše vjere, onda je Jasenovac mjesto njenog vaskrsnuća, simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, ljudi nad neljudima“, istaknula je. je ona.

Dok god postojimo kao narod, Jasenovac će biti, kako kaže, naše vječno sjećanje, ali i vječna opomena.

„Opomena da zlo ne spava. Jasenovac je naša vjera u vaskrslog Hrista i dokaz da zlo, ma koliko razmjera bilo, biva uvijek i iznova pobijeđeno“, navela je Trivićeva u objavi.

„Prošli vijek, vijek strahota i patnji, vijek najvećeg stradanja za naš narod, završen je ipak najvećom srpskom pobjedom, Republikom Srpskom. Neka nam strahote genocida u Jasenovcu budu zavjet, zavjet da zaboraviti nećemo i da nikada nećemo dozvoliti da nam se bilo šta slično ponovi“, istakla je i dodala:

„Jasenovac i mnoga druga stratišta su opomena i zavjet. I Republika Srpska je zavjet, zavjet za vječnu slobodu. 
Sveti novomučenici jasenovački neka vam je vječna slava!!!“

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube