20.7 C
Banja Luka

Je l’ ti mama guta: Hrvatski policajci maltretirali kolegu srpske nacionalnosti

Interventnim policajcima Ivanu (50), Josipu (48), Mariju (39) i Danijelu (32) prijeti bezuslovan zatvor jer su na poslu duži niz vremena zlostavljali kolegu srpske nacionalnosti, kao i njegovu porodicu.

“Je l’ ti majka guta ili baca? Kakav donji veš nosi? Je li prima u d*pe? Je li se jako dere dok se je*e? Je li voli ovako?”, samo su neke od uvreda koje je četvorka upućivala kolegi, a na tapeti je bio i njegov djed srpske nacionalnosti.

Portal „Danica“, koji je u posjedu optužnice, piše i da mu je Ivan prijetio da “pazi da ne bi bio pokopan u parohiju”.

“Dobro pazi da mi ne bi ponovili 1941! Znaš, ono NDH i tako to”, govorio mu je Ivan navodno u više navrata.

Tužioci navode kako je ponižavanje trajalo nekoliko godina što je dovelo do toga da je oštećenik razvio psihički poremećaj u vidu dijagnostikovanog poremećaja prilagodbe koji je uticao na njegovu sposobnost na radnom mjestu interventnog policajca.

Osim toga, policajca srpske nacionalnosti posebno je pogodila činjenica što je Mario bio komandir interventnog odjeljenja, a Danijel vođa interventne grupe. Dakle, u zlostavljanju su učestvovale osobe koje su mu nadređene na poslu.

Tužioci stoga za Ivana traže 18 mjeseci bezuslovnog zatvora, a za Josipa, Marija i Danijela po 14 mjeseci bezuslovno.

Sva četvorica su i dalje interventni policajci zaposleni u MUP-u, a tokom istrage su svi odreda poricali ono za šta se terete. Tvrde kako to nije tačno.

Ali, na pitanja nisu htjeli odgovarati. Terete ih, međutim, poruke koje su razmjenjivali u zajedničkoj Vatsap grupi kojima su vrijeđali kolegu i njegovu majku te detaljan iskaz oštećenog.

Osim toga, pribavljena je opsežna medicinska dokumentacija koja je takođe potvrdila navode oštećenog policajca. Na kraju, zlostavljači su i disciplinski odgovarali zbog poruka koje su kolegi upućivali na Vatsapu, prenosi „Dnevno.hr„.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here