29.7 C
Banja Luka

Stanivuković „Prointeru“ besplatno ustupio salu za proslavu Nove godine

BANJALUKA – „Infinity International Group“, u čijem je sastavu i kompanija „Prointer“, besplatno je od Grada Banjaluka dobila salu dvorane „Centar“ za proslavu poslovne Nove godine, saznaje CAPITAL

Dobro upućeni sagovornici CAPITAL-apojašnjavaju da je „Infinity“ na osnovu odluke Grada Banjaluka, na čijem je čelu gradonačelnik Draško Stanivuković, salu za proslavu dobio besplatno, a jedino što su obavezni platiti jeste PDV.

Naš sagovornik ističe da se dvorana na besplatno korištenje inače ustupa za događaje od javnog interesa.

„Ne znam da li je do sada bilo slučajeva da neka firma dobije salu na besplatno korištenje. Obično se ustupa za događaje od javnog interesa poput, recimo, Dana Republike ili sličnih događaja“, pojašnjava on.   

Sudeći prema nekim cjenovnicima za korištenje dvorane „Centar“ ova grupacija bi platila svega par hiljada maraka za nekoliko sati proslave, ali s obzirom na to da su je dobili na besplatno korištenje platiće svega nekoliko stotina maraka PDV-a.

Podsjećamo, ova grupacija i preduzeća u njenom sastavu ostvaruju milionske prihode i dobit poslujući uglavnom sa javnim sektorom Srpske, a očigledno im sve bolje ide i sa lokalnom vlasti u Banjaluci.

Naime, Stanivuković je bio jedan od najglasnijih kritičara „Prointera“ i njegovih poslova sa institucijama, ali sada im i sam izlazi u susret.

Tako je, prije odluke o odobravanju besplatnog prostora za proslavu Nove godine, gradska vlast donijela i izmjene regulacionog plana koje su kompaniji „Prointer“ omogućile da izgradi neboder u centru Banjaluke.

Upravo je „Prointer“ najprofitabilniji član Infinity grupacije, i lani je prihodovao 49,3 miliona KM, te zaradio šest miliona maraka.

CAPITAL

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here