Naslovna Najnovije „JEDAN UDAR TORNADA-S UNIŠTIO BI 100 NEMAČKIH LEOPARDA“ Ruski ekspert poručuje –...

„JEDAN UDAR TORNADA-S UNIŠTIO BI 100 NEMAČKIH LEOPARDA“ Ruski ekspert poručuje – „Berlinski tenkovi neće suštinski promeniti odnos snaga“

0

DIREKTOR Centra MGIMO za vojno-politička istraživanja Aleksej Podberjozkin komentarisao je mogućnost da ukrajinska vojska počne da dobija od evropskih država nemačke tenkove „leopard“. Ekspert smatra da to neće suštinski promeniti odnos snaga.

– Već je uništeno oko 3.000 ukrajinskih tenkova. Po svojim karakteristikama T-72 i T-62 ne zaostaju za tenkovima ‘leopard 1’ i prvom modifikacijom ‘leopard 2’. A T-72B, T-80, T-90 su bolji od većine modifikacija ‘leopard 2’. To je što se tiče kvaliteta, a što se tiče kvantiteta – da bi se sakupili tenkovi ‘leopard’ od svih evropskih država potrebno je vreme. Ti tenkovi su u različitom stanju, da bi se tenk bio dovedenu red posle čuvanja potrebno ga praktično rastaviti pa sastaviti. Potrebno je obučiti posade. Ako sakupe, na primer, 100 tenkova ‘leopard’ – to je ništa. To je tenkovska brigada koju će zbrisati jedan udar diviziona ‘Tornado-S’ (ruski višecevni bacač raketa) – naveo je Podberjozkin.

On se osvrnuo na izjavu novog nemačkog ministra odbrane Borisa Pistorijusa da NATO ne treba da bude strana konflikta u Ukrajini, ističući da je Alijansa to već praktično postala.

– Druga stvar je što NATO ne želi to da prizna iz jednog jednostavnog razloga: Alijansa bi želela da je rat zaobiđe. Isporuke naoružanja, municije, vojne tehnike i pri tome ofanzivne, to se uvek smatralo učešćem u vojnom sukobu. Iako je Sovjetski Savez za vreme rata Vijetnama protiv SAD slao Vijetnamu PVO i lovce, ovde je granica veoma tanka. Ali, Zapad je tu granicu već praktično prešao – rekao je ekspert za Radio Sputnjik.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube