Naslovna Izdvajamo Jelena Trivić oštećena za 68.177 glasova – Po ovome Dodik ne može...

Jelena Trivić oštećena za 68.177 glasova – Po ovome Dodik ne može biti predsjednik Srpske?!

0

Komentarišući izborne krađe u Republici Srpskoj i izvještaj kontrolnog brojanja CIK-a, predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da je kandidat opozicije Jelena Trivić oštećena za ukupno 68.177 glasova.

Nevjerovatno je, kaže Borenović, da CIK nije objavio Izvještaj o kontrolnom brojanju.

„Kako je moguće da je kroz kontolno brojanje utvrđena razlika između kontrolisanog i ukupno zaduženog materijala 9.326 glasačkih listića.  Kako je moguće da je kontolnim brojanjem utvrđeno od nevažećih listića 9.380 nevažećih listića sa dva i više kandidata.

Da li je tačno da je od 62 vreće sa neiskorištenim glasačim listićima koje nisu dostavljene ili su nepravilno dostavljene, a 27 vreća nikako nije dostavljeno, da se u njima nalazi 7.695 neiskorištenih listića, tih listića nema, nestali su, a 4.608 je obuhvaćeno nedostatkom izvora iz Centralnog izbornog spiska CIK-a.

Da li je tačno da je uz obrazac PDL koji je neko potpisao, a vidjećemo koji doktor, takvih glasova je 9.443 glasa“, naveo je Borenović i dodao:

„Utvrđeno je da su sporna 40.453, sa ostalim nevažećim listićima radi se o 68. 177 glasova“, naglasio je.

Postavlja se pitanje, da li bi ovi rezultati donijeli drugačiji rezultat za predsjednika Republike Srpske zaključite sami!

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: