Naslovna Izdvajamo JELENA TRIVIĆ: “Republika Srpska umjesto pojedinaca mora jačati institucije! Cilj vratiti dostojanstvo...

JELENA TRIVIĆ: “Republika Srpska umjesto pojedinaca mora jačati institucije! Cilj vratiti dostojanstvo i snagu našem narodu” (VIDEO)

Ovih dana članovi i predstavnici PDP organizuju širom Srpske događaj „Razgovor sa građanima“, koji je nakon Sokolca održan u Istočnoj Ilidži, na šetalištu „Dr Miodrag Lazić“.

Na ovom skupu govorili su, između ostalih, počasni predsjednik PDP Mladen Ivanić, potpredsjednica PDP Jelena Trivić i član Predsjedništva PDP Draško Stanivuković. Oni su građanima Srpske poručili da Republika Srpska umjesto pojedinaca mora jačati institucije i da je cilj vratiti dostojanstvo i snagu našem narodu.

Potpredsjednica PDP Jelena Trivić izjavila je da joj je čast razgovarati sa našim narodom.

– Danas se ovdje obavezujem da će ova regija imati posebno mjesto ne samo u našim srcima, nego i kada dođe vrijeme da odlučujemo. Sarajevsko-romanijska regija nosila je ogroman teret stvaranja Republike Srpske i mi to znamo da cijenimo – rekla je potpredsjednik PDP-a Jelena Trivić.

Trivićeva kaže da nije cilj zamijeniti jednu političku strukturu, da bi došla druga koja će isto raditi.

– Cilj je vratiti ponos, dostojanstvo i snagu našem narodu. Mi moramo gledati u budućnost, da naše Republika bude bolja i stabilnija, a ne ponašati se prema resursima kao da su tuđi, a prema narodu da je tuđinski, što radi ova vlast. Preduslov za svakog dobrog političara je da voli svoju zemlju i svoj narod. Oni ne vole svoj narod, jer da vole, ne bi pustošili narod i zemlju. Grijeh je krasti od države, a oni svakodnevno griješe. Znam da za najmanje pet godina, odnoseći se pošteno prema resursima koje imamo, možemo značajno da napredujemo i da ljudi to osjete na svakom koraku. Ovo je zemlja za koju se vrijedi boriti i mi smo na to spremni – istakla je Trivićeva.

(S.I.)