Naslovna Najnovije Još jedan poznati glumac izgubio bitku sa koronom: Preminuo Marko Živić!

Još jedan poznati glumac izgubio bitku sa koronom: Preminuo Marko Živić!

Glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini nakon što je hospitalizovan prije desetak dana kada je otkriveno da ima korona virus.

Glumac se borio za život na respiratoru u kovid bolnici KBC „Dr Dragiša Mišović“, a stanje mu je bilo nepromijenjeno otkako je prije tri dana stavljen na mašinu koja mu pomaže da diše.

Beogradsko dramsko pozorište oprostilo se od glumca preko društvenih mreža potresnom porukom:

– Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i vječna mu slava. Dragi Marko, zauvijek ćeš biti sa nama-stoji u poruci BDP-a.

Marko Živić je rođen 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i bio je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gdje je igrao u predstavama Kad su cvetale tikve, Ne igraj na Engleze, Sviraj to ponovo, Sem, Let iznad kukavičjeg gnijezda, Delirijum tremens, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju Marko Živić šou na TV Foks.

Bio je u braku sa Natašom Pavlović, srpskom voditeljkom. Bavio se i humanitarnim radom. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa „Zdravo Evropo“. Od januara 2015. godine, učestvovao u novom talent-šou programu Audicija, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija.

Dao je glas medvjedu Baluu u srpskoj verziji “Knjiga o dzungli 2”, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu “Epik”, Rafaela u filmovima “Rio” i “Rio 2”, Miru u filmu “Artur i Minimoji” i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji “Hortona.”