22.7 C
Banja Luka

Kadirov zaprijetio smrću izgrednicima: Tri pucnja upozorenja, četvrti u čelo

Lider južne ruske oblasti Čečenije Ramzan Kadirov naredio je upotrebu smrtonosne sile protiv potencijalnih izgrednika koji bi se odupirali organima za sprovođenje zakona.

Naredba je uslijedila nakon što je masa u susjednom Dagestanu upala na aerodrom u okviru antijevrejskih protesta.

Govoreći na sastanku regionalne vlade, Kadirov je rekao da će čečenske vlasti „uhapsiti i zatvoriti“ svakog izgrednika, prenose lokalni mediji.

„Ili, znate šta, ispalite tri pucnja upozorenja u vazduh, a ako se poslije toga osoba ne pridržava zakona – uputite mu četvrti hitac u čelo“, dodao je Kadirov, opisujući ovu instrukciju kao „naređenje“.

Masa je 29. oktobra upala na aerodrom u Mahačkali protiveći se slijetanju aviona iz Tel Aviva. U sukobima koji su uslijedili povrijeđeno je 20 ljudi, uključujući policajce.

Kadirov je u odvojenoj objavi na društvenim mrežama naveo da mladi muslimani treba da slušaju savjete svojih starijih kako bi izbjegli da budu izmanipulisani da krše zakon.

„Oni su povrijedili sebe, svoju republiku. Siguran sam da su ih ugledni pojedinci u Dagestanu pozivali, objašnjavajući besmislenost ovih akcija i zapadne manipulacije, ali ih nisu saslušali. I šta je iz toga proizašlo?“, upitao je Kadirov.

On je pozvao je mlade da razmisle prije nego što djeluju i da se ne pretvaraju u „bezumnu rulju“, prenosi „Raša tudej“.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here