Naslovna Crna Hronika KAKAV BLAM? Mislili da je kokain, a zaplijenili kreatin: Šok nakon vještačenja...

KAKAV BLAM? Mislili da je kokain, a zaplijenili kreatin: Šok nakon vještačenja praha oduzetog u akciji “Kodeks”

0
Više od 260 grama bijelog praha koji je PU Banjaluka pronašla i zaplijenila u nedavnoj akciji “Kodeks” nije kokain, kako je prvobitno saopšteno, već kreatin, pišu “Novosti”.

To je, kako saznaju “Novosti”, utvrđeno vještačenjem oduzete “droge”, koje je po nalogu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci obavljeno u Kriminalističko-tehničkom centru MUP Republike Srpske.

U akciji je, kako se navodilo, oduzeto 2,1 kilograma marihuane i 260 grama supstance za koju se ispostavilo da je kreatin. Sporni prah je pronađen i zaplijenjen u pretresu kod osumnjičenog Filipa Bojića iz Banjaluke, koji se više od mjesec dana nalazi u pritvoru.

Da stvar bude još gora, prah je pronađen u fabričkoj bočici s jasnim natpisom da je riječ o kreatinu.

“U ispitivanom uzorku praha nije utvrđeno prisustvo psihoaktivnih komponenti, ali je utvrđeno prisustvo kreatina, kako je i navedeno na pakovanju. Kreatin je supstanca koja u organizmu čovjeka učestvuje u snabdijevanju energijom”, navodi se u rezultatu vještačenje, uz pojašnjenje da je to dodatak prehrani koji koriste sportisti, jer povećava snagu i mišićnu masu.

U akciji “Kodeks” uhapšeni su član bajkerske grupe United tribuns Milorad Vuković zvani Luis, kik-bokser Luka Brković, Filip Bojić, Saša Mirković, Aljoša Marić, Petar Marjanović i Goran Đurica svi iz Banjaluke. Oni se nalaze u pritvoru, dok je Vladimir Zečić pušten na slobodu nakon što je priznao krivicu i pristao na saradnju s istražnim organima. Svima se na teret stavlja neovlaštena proizvodnja i promet drogom.

Grupi se na teret stavlja da su od početka 2020. do 6. decembra prošle godine nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu korisnicima u Banjaluci. Kao glavni šrafovi grupe označeni su Vuković i Brković. Na osnovu dobijenog vještačenja, ali i drugih okolnosti, branioci nekolicine osumnjičenih već su zatražili ukidanje pritvora, o čemu će naknadno odlučiti Okružni sud u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: