Naslovna Najnovije Kako je Railić planirao Bašićevo ubistvo

Kako je Railić planirao Bašićevo ubistvo

0

Sud BiH potvrdilo je optužnicu protiv osam osoba osumnjičenih za više teških krivičnih djela uključujući i ubistvo Radenka Bašića, načelnika krim-policije Prijedor za koje tereti Dalibora Railića zvanog „Dugi“ (37), Aleksandra Miljatovića (34), Igora Repajića (32) .

Ubistvo je prema objavljenoj optužnici, organizovao Railić okupivši grupu ljudi, sa ciljem njegovog ubistva, a radi spriječavanja istraga za organizovani kriminal i krijumčarenje opojnih droga.

„Za otežavanje obavljanja Railićevih kriminalnih aktivnosti u vezi sa preprodajom droge u Prijedoru, Railić je okrivio upravo Bašića, pa je preko Repajića upoznao Miljatovića u decembru 2021. godine i tražio od njega da Bašića liši života za 50.000 evra“, navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Miljatović to prihvatio i uzeo kaparu od 5.000 evra te je od januara počeo prikupljati informacije o Bašiću, uhodio ga i snimao kamerom koju je kasnije predao Repajiću.

Miljatović je 21. marta 2022. godine, došao u Prijedor plavim opelom koji mu je dao Repajić.

Na putu ka radnom mjestu u 6.50 časova pratio je Bašića, prišao mu iza leđa u naselju Pećani i iz neposredne blizine iz pištolja koji je držao u kesi zbog zadržavanja čahure,  ispalio metak u Bašićev potiljak.

Bašić je preminuo na licu mjesta.

Miljatović je otišao autom u Gradišku i pozvao Repajića traživši da dođe po njega.

Repajić ga je, prema navodima optužnice, odvozio iz Gradiške u Banjaluku.

Repajić je potom radi skrivanja tragova na otpad odvozio opela koji je korišten u  pripremi ubistva, pa je auto rastavljen i prodat.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube