Naslovna BIH Kazna od naroda dolazi?! Nerad im debelo plaćen!

Kazna od naroda dolazi?! Nerad im debelo plaćen!

0

Rad BiH političara u mandatu 2018.- 2022. godina obilježile su brojne opstrukcije, blokade, zastoji, nerad, i nefunkcionalnost državnog aparata, ali prema procjenama analitičara najviše je zakazao Savjet ministara, zbog čega je proglašen i za najgori sastav u istoriji.

Ministri Savjeta ministara BiH u ovom mandatu redovno su zasjedali 54 puta. Prema podacima Parlamentarne skupštine BiH od kraja 2019. Do danas, tek 10 zakonskih prijedloga došlo je iz ove institucije,dok ih je u mandatu bilo ukupno 68. Samo 8 zakona je doneseno i objavljeno, 1 prijedlog zakona, zakon o javnim nabavkama je u proceduri, dok je zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu odbijen.

Zbog ovako loše statistike koja pokazuje nerad, opstukcije, blokade i nefunkcionalnost državnog aparata mnogi analitičari ali i građani BiH ovaj saziv Savjeta ministara ocjenjuju kao najgorim u istoriji.

To smatra i predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji ističe da je njihov doprinos na čelu sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Zoranom Tegeltijom ovoj zemlji i njenim građanima nikakav.

„Tegeltija se pokazao da je nezreo, neposoban, za ovu poziciju, on je jedna bezlična ličnost koja nije obilježila ovo vrijeme, a imao je šansu. To je odlična prilika za dokazivanje i naprosto mislim da nije vodio ovaj tim. Oni su djelovali kao raštiman orkestar, svako je vukao na svoju stranu i nisu iznjedrili ni jedan zakopn kako treba. Tako da ovo je sastav za zaborav, nažalost pojavili su se, a bolji be bilo da se u ovakvom sastavu nikad ne pojave“, kazao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Da će ovaj saziv Savjeta ministara ostvariti ovako loše rezultate, moglo se naslutiti već u prvim mjesecima njihovog , uslovno rečeno rada, jer se na formiranje vlasti u BiH od provođenja izbora čekalo godinu dana.

S tim u vezi, urednik portala „Buka“ Aleksandar  Trifunović kaže da svaka zajednička institucija na nivou BiH na najbrutalniji mogći način pokazuje suštinu današnje politike, što je podjela plijena.

„ Tu običan građanin uopšte nije tema. Tako data vlada nije ni Srpska, ni Hrvatska ni Bošnjačka, to je vlada političkih partija, ona ispunjava interese političkih grupacija i tu se uradi za ljude ono samo što se mora. Mislim da niko ne može biti zadovoljan i da upravo zbog toga izbori koji dolaze trebaju da budu prilika da se kazni ovoliki nerad. Da se kazni ovolika snishodljivost prema običnim ljudima i njihovim potrebama, jer ova Vlada uključujući i entitetske vlade gotovo da je uradila najlošiji posao do sada“, istakao je Aleksandar Trifunović, urednik portala „Buka“.

Da li će građani na predstojećim izborima kazniti ovakva ponašanja političara koji su za svoj nerad debelo plaćeni, ostaje nam da vidimo i da se nadamo da su građani svjesni da je na ovom nivou vlasti  urađeno jako malo ili ništa, po pitanju evropskog puta BiH, ekonomskih mjera, boljeg standardna života građana, školstva, zdravstva i svega drugog čiji je spisak poprilično dug i netaknut od strane političara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube