Naslovna Region Kazne za kršenje mjera na sahrani Milana Bandića

Kazne za kršenje mjera na sahrani Milana Bandića

0

Zbog nepoštovanja epidemioloških mjera na sahrani gradonačelnika Zagreba Milana Bandića kažnjeni su Zagrebački holding i v.d. šefa podružnice Gradskih groblja Roko Gruja, piše hrvatski portal Index.

Pozivajući se na svoja saznanja, portal piše da je Služba za inspekcijske poslove Direktorata civilne zaštite podnijela dvije prekršajne prijave.

Zagrebački holding kao pravno lice mora da plati 20.000 kuna, a sa 10.000 kuna kažnjen je v.d. šefa Gradskih groblja Roko Gruja kao odgovorna osoba.

Osim toga, navodi se, nadležnom Opštinskom sudu biće podneseni optužni prijedlog protiv Grada Zagreba, kao pravnog lica i odgovorne osobe v.d. gradonačelnika Jelene Pavičić Vukičević.

Protiv njih će, dodaje se, optužni prijedlog biti podnesen jer su oni bili organizatori Bandićeve sahrane.

Prema saznanjima portala u Direktoratu civilne zaštite, Inspekcija je utvrdila da je na sahrani bilo više od 1.000 ljudi, a Grad Zagreb je znao da će ih biti puno jer su se za to pripremali pa su tako organiziovali 300 covid-redara, 4.000 zaštitnih maski, na litre dezinfekcionih sredstaava, tako da su bili svjesni prekršaja.

Sud će, kažu, presuditi da li su krivi i kolika će im biti kazna.

Inače, prema važećim mjerama Nacionalnog štaba u hrvatskoj zabranjena javna okupljanja na otvorenom sa više od 25 osoba.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: