Naslovna Društvo Stariji od 65 od sutra imaju pravo na besplatnu vakcinu protiv korone

Stariji od 65 od sutra imaju pravo na besplatnu vakcinu protiv korone

0
epa08928535 A resident receives Pfizer-BioNTech vaccine against Covid-19 from a nurse at a nursing home in Nyiregyhaza, Hungary, 09 January 2021. EPA-EFE/Attila Balazs HUNGARY OUT

Osobe starije od 65 godina s mjestom prebivališta u Republici Srpskoj mogu da iskoriste pravo na besplatnu i dobrovoljnu vakcinaciju protiv koronavirusa, poziv je Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i Instituta za javno zdravstvo RS.

Sve pomenute osobe koje žele da prime vakcinu radi evidencije treba da se jave svojim timovima porodične medicine, počev od četvrtka, 11. marta 2021. godine.

Prikupljene podatke timovi porodične medicine će svrstati u kategorije osoba od 65 do 74 godina, od 75 do 84 godina, te 85 godina i više, a vakcinacija će biti organizovana u nadležnom domu zdravlja, navodi se u saopštenju.

– Vakcinacija za lica registrovana u privatnim timovima porodične medicine će biti organizovana u domu zdravlja u gradu/opštini u kojem se privatna ambulanta nalazi, na način da privatna ambulanta porodične medicine prikupi podatke građana koji se shodno ovom pozivu prijave i dostavi ih nadležnom domu zdravlja – navode iz Vlade.

Očekuje se da domovi zdravlja prihvate i prijave lica koja nisu registrovana u timovima porodične medicine u Republici Srpskoj, ali imaju prebivalište na teritoriji opštine ili grada za koju je dom zdravlja nadležan.

Stanovnici koji na ovaj način izraze interesovanje za vakcinaciju, u narednom periodu biće pozivani na vakcinaciju od strane nadležnog doma zdravlja.

Nezavisne

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: