Naslovna Najnovije Kijev koncentriše velike snage u oblasti Odese! SPREMAJU NAPAD na Zmijsko ostrvo

Kijev koncentriše velike snage u oblasti Odese! SPREMAJU NAPAD na Zmijsko ostrvo

0

Kijev nije ostavio planove da zauzme Zmijsko ostrvo, pokušaji deblokiranja izlaza iz Odese će se nastaviti. Zelenski i njegovi zapadni sponzori hitno moraju ukloniti zalihe pšenice koncentrisane u Odesi, jer nije isključeno da će grad zauzeti ruske trupe.

Ukrajina koncentriše dodatne snage u Odeskoj oblasti sposobne da deluju u regionu ostrva. Prema dostupnim informacijama, veći broj helikoptera je raspoređen na područje grada, čamci su se pojavili u području luke Odesa, dronovi su se aktivirali, dok su u izviđanju.

Takođe se navodi da je sistem protivvazdušne odbrane S-300 Oružanih snaga Ukrajine, sposoban da kontroliše vazdušni prostor iznad ostrva, navodno raspoređen u oblasti sela Želti Jar, koje se nalazi u Tatarbunarskom okrugu. Regija Odessa (70 km od Zmeiny u pravoj liniji).

Za sada nema informacija o tome kada i na koji način će početi deblokada Odese. Zauzvrat, na ostrvo je dopremljena ruska vojna oprema, u blizini ostrva su viđeni desantni čamci, koji su očigledno dostavljali opremu i osoblje, kao i plutajuća dizalica Crnomorske flote.