Naslovna Izdvajamo KIJEVU SE SPREMA APOKALIPSA! DRAMATIČNI APEL KLIČKA: Ljudi, budite spremni za bijeg,...

KIJEVU SE SPREMA APOKALIPSA! DRAMATIČNI APEL KLIČKA: Ljudi, budite spremni za bijeg, pripremite dokumente, odjeću…

0

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je danas da se glavnom gradu Ukrajine sprema prava apokalipsa ako se nastave ruski napadi.

Kličko je za Skaj njuz rekao da još nije vrijeme za kompletnu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenario više nije daleko.

„Kijev ostaje bez struje, vode i grijanja. Moguće je da nas zadesi apokalipsa kao u holivudskim filmovima. Na ovim temperaturama biće nemoguće živjeti“, kazao je Kličko.

On je naveo da se gradske vlasti i dalje bore i daju sve od sebe da do takvog scenarija ne dođe, a objasnio je da je najveći problem što u ovom trenutku Kijev nema dovoljno skloništa sa grijanjem.

Pripremili smo oko 500 skloništa koja se griju, ali u gradu sa 3,6 miliona ljudi to nije ništa. Ako snabdjevanje strujom i dalje bude problematično bićemo primorani da ispuštamo vodu iz zgrada.

Na ovim temperaturama postoji mogućnost pucanja cjievi i ugrozilo bi se kompletno snabdjevanje vodom, upozorio je Kličko. Kličko je zamolio građane da zbog moguće evakuacije pripreme najosnovnije stvari – hranu, vodu, dokumenta i toplu odjeću.

 

Odgovorio je i na prozivke ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grijanja.

„Čudno je to. Imamo zajedničkog neprijatelja, a počinjemo da se borimo između sebe. Mislim da nije vrijeme za političke obračune“, rekao je Kličko.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube