29.7 C
Banja Luka

Kim Džong Un naredio vojsci: Pripremite se za rat

Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un pregledao je u srijedu terensku obuku trupa u glavnoj vojnoj operativnoj bazi u zapadnoj regiji zemlje i naredio povećanu pripravnost za rat, izvijestila je u četvrtak sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Obilazak baze, čija lokacija nije identifikovana, dolazi nakon početka godišnjih kombinovanih vojnih vježbi američkih i južnokorejskih snaga u ponedjeljak, u kojima učestvuje dvostruko veći broj vojnika u u poređenju s prošlom godinom.

Kim je rekao da vojska mora “dinamično da postavi novi vrhunac intenziviranja ratnih priprema u skladu sa zahtjevima prevladavajuće situacije”, izvijestila je KCNA.

“Naša bi vojska trebalo stalno da intenzivira stvarne ratne vježbe s ciljem brzog poboljšanja svojih borbenih sposobnosti za savršenu spremnost za rat”, prenela je agencija Kimove riječi vojnicima.

KCNA nije navela je li Kim direktno spominjao vježbe američke i južnokorejske vojske. On je posjetio trupe koje izvode stvarne manevre pod uslovima koji simuliraju stvarni rat, objavila je agencija.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here