Naslovna Sport Kirjos: Ako Nole osvoji AO nosiću majicu sa natpisom „idemo“

Kirjos: Ako Nole osvoji AO nosiću majicu sa natpisom „idemo“

0

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je da bi voleo da Novak Đoković osvoji Australijan Open, zbog načina na koji se australijske vlasti odnose prema Đokoviću.

Od početka slučaja „Đoković“, Kirjos je kritikovao odluke federalnih vlasti, pošto je Novak završio u imigracionom pritvoru.

Posle prvog saslušanja Novaku je vraćena viza, ali je ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio svoje diskreciono pravo i ponovo ukinuo vizu najboljem teniseru sveta. Novo saslušanje zakazano je za subotu uveče od 23.30.

„Taj ministar Aleks Hok kaže da je Novak Đoković pretnja našim granicama, ja kažem da nije, tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje. Došao je da igra tenis, razumem to da ga napadaju zato što nije vakcinisan, ali ima dokumentaciju koja mu dozvoljava da igra“, rekao je Kirjos u podkastu „No boundaries“ i dodao:

„Želim da je****o osvoji Australijan open i da potom šetam sa majicom na kojoj piše ‘idemo’ i sa maskom Novak Đoković. Bilo bi je***o sjajno“.

Kirjos je dodao i da su ga iznervirali drugi igrači koji nisu pružili podršku Đokoviću.

„Cicipas, Nadal, razumem da morate nešto da kažete, razumem da imate svoj stav, Mari će uvek reći pravu stvar… Ali, brate, gde je podrška? Zamislite kako se on oseća, verovatno želi malo podrške drugih igrača. I dobija je od mene, koji đavo“, istakao je Australijanac.

Kirjos je rekao da mu je Đoković pisao na instagramu.

„Zahvalio mi se što sam ustao u njegovu odbranu i rekao je da nije očekivao da ću ja biti taj koji će ga javno braniti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: