Naslovna Najnovije Klimaju se fotelje u Trebinju (VIDEO)

Klimaju se fotelje u Trebinju (VIDEO)

0
Opština Trebinje - Gradska uprava

Klimave su ovih dana trebinjske fotelje, neke su već i prazne a onih stabilnih je nikada manje. Biće smjena ali i rotacija na trebinjskim funkcijama, ATV-u to otkriva gradonačelnik. O imenima i najboljim rješenjima uveliko se priča.

„To je nešto što je prirodno, to ne može da se protumači da je neko zbog lošeg rada smijenjen ili prešao na neko drugo mjesto, ima tu i ljudi koji su ostvarili dobre rezultate i trebaju da pređu na neko drugo mjesto da bi ostvarivali još neke bolje i da bi još više uvažili sve te direktore i načelnike“, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

 

Fotelja je u Trebinju nikad više. Gradonačelnik je odlučio podijeliti neke resore pa je sada u Gradskoj upravi umjesto sedam deset odjeljenja. Za ATV Mirko Ćurić kaže da se za tim stvorila potreba, tako če pored urbanizma postojati i Odjeljenje za kapitalne investicije, novoformirano je i Odjeljenje za kulturu, dok će se treće baviti razvijem sela. Odbornici će se uskoro baviti imenovanjima.

„Zavisi to od mnogo faktora, postoji potreba da se to usaglasi na međustranačkom nivou, pošto različite partije koje učestvuju u koaliciji takođe daju svoje kadrove za direktore ali naravno i odbornici i pojedačne političke partije ali i gradonačenik mogu da pokrenu uvijek pitanje smjene i postavljenja“, istakao je Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja.

Smjena bi moglo biti i u ustanovama čiji osnivač nije grad, posebno su se zabrinuli oni ispred čije funkcije odavno stoji VD. Ipak, sve oči su uprte u državna preduzeća sa sjedištem na jugu.

Od smjena se strahuje i u elektro-sektoru. Neke ostavke su već stigle.

Sa foteljom izvršnog direktora za proizvodnju i razvoj u RiTE Gacko pozdravio se Đorđo Milović, on je podnio ostavku zbog kako kaže zdravstvenih razloga. Toga će biti još, kažu ATV-ovi izvori.

Izvor: ATV

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube