Naslovna Društvo KNJIGA O NEBOJŠI GLOGOVCU

KNJIGA O NEBOJŠI GLOGOVCU

0

Kako je živio, volio i plakao Nebojša Glogovac neke su od centralnih tema kojima se bavi knjiga “Glogi” autora Aleksandra Đurišića, posvećena glumcu koji je prije tri godine izgubio bitku sa teškom bolešću.

Glogovac je bio svoj i neosvojiv, davao se kome je hteo, a zauzvrat nije tražio ništa”, navedeno je u tekstu koji prati predstavljanje knjige objavljenom na sajtu “Vukotić medija”.

O Nebojši Glogovcu u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Đuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski.

U knjizi govore i žene koje je glumac volio i koje su njega voljele, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se “saplitao” o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, sa kojeg nikada nije sišao.

Svjedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz života Nebojše Glogovca: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji tresla noga i kako su za sve velike uloge i najveći reditelji poslije toga tražili i jurili baš njega.

Zašto je odbio Anđelinu Džoli da zaigra u njenom rediteljskom debiju “U zemlji krvi i meda” o ratu u BiH, a opet prihvatio da bude Draža Mihailović u seriji “Ravna Gora”, Radoša Bajića, šta mu je značila “Crvena zvezda” i koje su ga strasti, osim motora i kuvanja, još opsjedale, sve se to nalazi u knjizi “Glogi”.

U knjizi su i prvi put objavljene pjesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.

Televizijski, filmski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac preminuo je u Beogradu 9. februara 2018. godine u 49. godini poslije kraće bolesti.

Poznat je po brojnim ulogama na televiziji i u pozorištu za koje je dobio domaća i međunarodna priznanja.

Među kritičarima je važio za jednog od najboljih glumaca u regionu.

Knjiga “Glogi”, o neprežaljenom glumcu Nebojši Glogovcu izašla je u izdanju kuće “Vukotić medija” iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: