20.7 C
Banja Luka

Ko je Banjalučanka koja se godinama predstavljala kao LAŽNA INSPEKTORKA SIPA, ukoliko se dokaže krivica prijeti joj OVA KAZNA

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH otkrila je u proteklom periodu da se jedna Banjalučanka u državnim institucijama predstavljala kao njihov kolega.

Izvor Srpskainfo otkriva da se radi o Mariji B. iz Banjaluke.

– U početku smo svi povjerovali u njenu priču, jer je imala ozbiljan nastup. Ponudila je svoju stručnu pomoć kao istražilac SIPA i nikome nije padalo na pamet da posumnja u njene kvalifikacije, ali to govori i o našoj naivnosti– priznaje izvor Srpskainfo blizak Ministarstvu bezbjednosti BiH.

On dodaje kako je priča o lažnoj inspektorki krenula iz Službe za poslove sa strancima u Banjaluci, gdje je Marija B. navodno redovno dolazila.

Koliko je lažna inspektorka bila uvjerljiva i istrajna u svojoj priči govori podatak da je pune četiri godine “radila” i da se čak i danas predstavlja kao istražilac SIPA.

Ova Agencija je juče saopštila da je protiv osumnjičene dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela lažno predstavljanje.

– Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim licima u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije u namjeri pogodovanja trećim licima u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi – naveli su iz SIPA.

Takođe, prikupljena su i saznanja da se prijavljena ženska osoba u posljednje četiri godine na području Banjaluke za sada neutvrđenom broju lica iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije, kao i ovlašteno službeno lice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

Ukoliko se dokaže krivica Banjalučanki Mariji B. prijeti do 12 mjeseci zatvora.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here