Naslovna Najnovije Ko je privrednik iz FBiH koji može postati vlasnik Alumine?!

Ko je privrednik iz FBiH koji može postati vlasnik Alumine?!

0

Privrednik iz Federacije BiH pozajmio je 20 miliona KM  „Pavgordu“ kako bi za  43 miliona KM (što je 43 odsto učešća kapitala u preduzeću) kupio potraživanja Republike Srpske u preduzeću „Alumina“, kazao je sinoć, u emisiji „Mat“ BN TV, šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica.

Iznoseći šokantne podatke o „Alumini“, on nije otkrio ime privrednika iz Federacije BiH, ali je rekao da se sa tim privrednikom tajno sastaje i predsjednik CiK-a BiH Suad Arnautović, za koga je rekao da on zna kako se desio preokret tokom kontrolnog brojanja za predsjednika Republike Srpske.

„Zanimljivo je da se  minsitar finansija Republike Srpske Zora Vidović interesuje da dođe novi stečajni upravnik u „Aluminu“, da dovede novu upravu, jer je Lazo Đurđević, bivši stečajni upravnik odbio da podnese zahtjev za upis potraživanja Okružnom privrednom sudu. I

„Isti, gore pomenuti privrednik iz FBiH, prema Govedaričinim saznanjima treba da otkupi potraživanja BH gasa u „Alumini“ od oko 30 odsto. Dok se sve to razriješi, anonimni privrednik iz Federacije BiH može lako postati vlasnik „Alumine“, rekao je Govedarica.

(BN) Foto: BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube