22.7 C
Banja Luka

Ko može da isparira Nemanji Vidiću: Borba za mjesto prvog čovjeka srpskog fudbala

Protivkandidata nekadašnjem kapitenu državnog tima, u ovom trenutku, nema ni na vidiku.

Ozvaničena je kandidatura Nemanje Vidića, dan poslije zakazivanja Izborne skupštine FSS.

Jesenas proklamovana ideja o imenovanju Branislava Nedimovića za prvog čovjeka srpskog fudbala, za sada, nije aktuelna.

Promijenile su se okolnosti, automatski i pozicija nekadašnjeg ministra poljoprivrede, zaljubljenika u najpopularniji sport, godinama prisutnog u fudbalskim dešavanjima od Kelebije do Šare. Vremenom, priča o Nedimoviću kao kandidatu za predsjednika FSS izgubila je jasnije konture, donekle i težinu…

Vidić, za sada, nema podršku političkog vrha i u tome se krije odgovor zbog čega njegovo ime nije toliko „jako“ da dobije blanko povjerenje skupštinskog saziva.

U krugovima, naspram nekadašnjeg kapitena reprezentacija Srbije, posljednjih dana, formirana je ideja da samo moćno fudbalsko prezime može da odgovori Vidićevoj kandidaturi. A, ko bi to mogao da bude lako može da se i pretpostavi.

Nasljednik Slaviše Kokeze biraće se iz redova 85 delegata skupštinskog saziva. Sjednica je zakazana u petak i više nema ni mogućnosti promjena sastava Izborne skupštine. Verifikacionoj komisiji ostaje da na zasijedanju, 14. marta, potvrdi mandate novim članovima… I to pitanje trebalo bi da bude formalne težine, ali… U fudbalskoj Srbiji sve je moguće.

Koja jaka imena mogu na crtu Nemanji Vidiću, piše Sportklub.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here