23.7 C
Banja Luka

Kod Avdejevke ubijen Sezar Ugarom, vođa francuskih neonacista

Vođa francuskih neonacista Sezar Ugarom, koji se borio na strani ukrajinske vojske, likvidiran je u blizini Avdejevke, objavio je TASS.

„Kod Avdejevke je likvidiran vođa francuskih neonacista Sezar Ugarom, koji je učestvovao u neprijateljstvima na strani ukrajinske vojske“, rekli su izvori.

 

Postoje potvrđeni dokazi o njegovim vezama sa francuskim tajnim službama, naveo je TASS.

Ranije je načelnik Glavne operativne uprave, prvi zamjenik načelnika Generalštaba oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj, rekao da vojno osoblje NATO-a, prerušeno u plaćenike, upravlja sistemima PVO, višecjevnim raketnim bacačima i taktičkim raketnim sistemima u Ukrajini, prenosi Srna.

Savjetnik šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Kimakovski rekao je da su tokom operacije čišćenja u Avdejevki pronađena tijela vojnog osoblja sa američkim i poljskim oznakama.

Član Državne dume Viktor Vodolacki primijetio je da su ruske snage pronašle tijela stranih plaćenika u oslobođenoj Avdejevki. Identifikovani su kao vojni službenici zemalja NATO-a – Poljske, Njemačke, Francuske i drugih.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je ruska vojska izvela udar visoke preciznosti na mjesto privremenog razmještanja stranih militanata u Harkovu, uglavnom francuskih plaćenika. U napadu je poginulo 60 militanata, a više od 20 je ranjeno. Nakon toga, francuski ambasador u Moskvi Pjer Levi pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gdje mu je rečeno da su vlasti u Parizu krive za smrt francuskih državljana

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here