Naslovna Republika Srpska Kome i zašto smeta izmjena Izbornog zakona?!

Kome i zašto smeta izmjena Izbornog zakona?!

0

Izjava Nenada Stevandića, člana Interresorne radne grupe Parlamentarne skupštine BiH koja treba da pripremi Prijedlog izmjena izbornog zakona, da izmjenu traže oni kojima to treba da bude terapija za dosadašnje izborne neuspjehe, jasno govori da vladajuća struktura u RS i BiH oličena u SNSD-u i satelitima, te SDA i HDZ, po svaku cijenu žele zadržati postojeći zakon, na osnovu koga mogu i dalje manipulacijama prepravljati izbornu volju birača i tako ostajati na vlasti.

Ovo je poručeno iz Saveza penzionera i potomaka RS.

„Savez penzionera i potomaka je još 26.oktobra 2019.godine na svojoj Osnivačkoj skupštini usvojio Deklaraciju o potrebi izmjene aktuelnog izbornog zakona, koga nam je 1995. Nametnuo OESCE. U Deklaraciji je predloženo devet stavki koje treba unijeti, kako bi bile eliminisane sve neregularnosti i tako obezbijedili fer i pošteni izbori“, ističe se u saopštenju.

Dodaju da će istu ponovo dostaviti na sve adrese Institucija EU i SAD, uključenih u aktuelnu priču, sa zahtjevom da provedu javnu raspravu među građanima BiH i na osnovu toga, donesu novi Izborni zakon, jer smo uvjereni da to neće dozvoliti vladajuća struktura, svjesni da bi to bio njihov kraj.

„Kao ozbiljni ljudi sa ogromnim životnim, radnim i političkim iskustvom, moramo naše građane I svu javnost podsjetiti da smo dozvolili da nas u institucijama vlasti, predstavljaju najgori, poput ovog Stevandića koji je prava moralna nakaza, sa vrlo upitnom ratnom prošlosti, koji je glumeći patriotu, promijenio nekoliko stranaka, da bi na kraju sa liste SDS-a kao poslanik, prešao u vladajuću strukturu, a potom formirao svoju satelitsku stranku, preko koje nastavlja da dobro naplaćuje ulogu lažnog patriote“, navodi se u saopštenju.

Savez penzionera i potomaka poziva sugrađane, naročito kolege penzionere da se konačno osvijeste i ne dozvole da ih ikada više predstavljaju ovakvi neljudi, kojima je mjesto u zatvoru, a ne u institucijama vlasti, a naše unuke, našu budućnost, da uče jer im znanje niko ne može uzeti i da nikada ne dozvole da svoje dostojanstvo prodaju bilo kome, jer čovjek bez dostojanstva je obična
krpa.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube