Naslovna Izdvajamo Sindikat „Šuma Republike Srpske“ najavljuje PROTESTE: Traže povećanje cijene rada i drugih...

Sindikat „Šuma Republike Srpske“ najavljuje PROTESTE: Traže povećanje cijene rada i drugih primanja!

0

Uprava javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ oglušila se na zahtjev Jedinstvene udružene sindikalne organizacije, kao većinske sindikalne organizacije u javnom preduzeću, jer ni nakon 12 dana od slanja Zahtjeva za pregovore oko povećanja cijene rada i drugih primanja, nema odgovora iz Uprave ovog preduzeća.

Jedinstvena udružena sindikalna organizacija JPŠ „Šume Republike Srpske“ a.d. Sokolac, zahtijeva od Uprave ovog preduzeća da počnu pregovori oko povećanja cijene rada i drugih primanja koja se odnose na topli obrok, regres, nabavku kvalitetne HTZ opreme i odobrenje novčanih sredstava za organizovanje radničkih sportskih igara.Ovo je saopšteno danas iz Sindikata šumarstva RS.

Zahtjev Jedinstvene udružene sindikalne organizacije je da se povećanje cijene rada izvrši proporcionalno sa povećanjem najniže plate i ostalih plata u Republici Srpskoj u proteklom periodu, što je i zahtjev Saveza sindikata Republike Srpske i Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira RS.

Ukoliko se Uprava preduzeća i ovaj put ogluši na naše zahtjeve, radnici JPŠ „Šume RS“, kako upozoravaju, organizovaće proteste pred upravnim zgradama ovog preduzeća u Sokocu i Banjaluci.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube