Naslovna Republika Srpska Komunalna inspekcija zatvorila kafanu Bojana Vujića, predsjednika uprave Infinity Group

Komunalna inspekcija zatvorila kafanu Bojana Vujića, predsjednika uprave Infinity Group

Najnovije elitne kafane u Banjaluci zatvorene su sinoć, prvog dana svog rada zbog prekoračenja radnog vremena.

Restorani „Kaldrma 1929“ u Ulici Tržnička bb i „Kafana“ u Ulici Jovana Dučića zatvoreni su od strane Komunalne policije.

Radno vrijeme, prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije je od 06.00 do ponoći, dok jedino noćni klubovi mogu da rade do 02.00 časa iza ponoći.

Pomenuti objekti su zatvoreni na sedam dana, a s obzirom na to da se radi o pravnim licima, kazna je 2.000 KM za preduzeće, te 1.000 KM za odgovorno lice.

Podsjećamo, juče su na terenu bili i građevinski inspektori, koji su utvrdili da objekat „Kaldrma 1929“ ne posjeduje upotrebnu dozvolu.

“Građevinski inspektor je izvršio inspekcijski nadzor, te je utvrdio da ugositetljski objekat „Kaldrma 1929“ ne posjeduje upotrebnu dozvolu. Investitor je upozoren da, prije puštanja objekta u rad, je dužan da pribavi upotrebnu dozvolu, te je naloženo pribavljanje iste”, naveli su u inspekciji.

   

Među probranim gostima “Kaldrme 1929” sinoć su bili i istaknuti političari i funkcioneri, poput Mladena Ilića, predsjednika Gradske skupštine, i Irene Joldžić, direktorice banjalučkog Centra za Socijalni rad.

Vlasnik “Kaldrme 1929” je Bojan Vujić, predsjednik uprave “Infinity International Group” i doskorašnji direktor firme “Prointer ITSS”, kompanija koje se u javnosti povezuju sa porodicom Milorada Dodika.

GERILA.info