Naslovna Izdvajamo Kopija Adolf Hitlera i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u epizodi veličanja nacista...

Kopija Adolf Hitlera i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u epizodi veličanja nacista i ustaša

0

Ovih dana šok i nevjericu kod građana Dubrovnika i Hercegovine, ali nažalost ne i u dubrovačkim i hrvatskim medijima, izazvalo je prikriveno veličanje nacista , Adolfa Hitlera, ustaša i fašista u organizaciji i režiji Mata Frankovića, gradonačelnika Dubrovnika, jednog od najvećih turističkih destinacija i centara u Evropi. Nevjerovatno je da jedan gradonačelnik Dubrovnika sebi dozvoli fotografisanje sa kopijom Adolfa Hitlera, koji je javnosti poznat po veličanju ustaša, nacista i fašizma, odgovornih za smrt preko milion Srba, nekoliko miliona Jevreja, Roma, desetina miliona Rusa, te pored ustaškog zloglasnog pozdrava „Za dom spremni“ koji su nosili pripadnici HOS-a obučeni u crne uniforme, kao nekad pripadnici Crne legije Jure Francetića. Čudno je da štampa u Dubrovniku ćuti o ovom sramnom incidentu, a prenosim kolumnu i reagovanje Vasilija Vukoja, rođenog Dubrovčanima koji živi u Australiji.

Postoje li riječi da opišu ovu sliku. Mislim na normalne ljude. Zamislite ovog suludog ljubitelja nacizma 80 godina poslije početka Drugog svjetskog rata, najveće katastrofe od kada postoji ljudski rod. U nacističkom pozdravu s notornim copypast Adolfa Hitlera, nacističku mu desnicu steže gradonačelnik, svjetski poznate turističke destinacije.

 

Dva ljubitelja najvećeg krvnika koji je ikada živio, osuđenog od čitavog svijeta, ponosno poziraju, radujući se valjda preko 70 miliona žrtava u II svjetskom ratu, milionima mučenički ubijene djece i istrebljenju čitavih naroda. Gradonačelnik Dubrovnika izabran i od nasljednika dubrovačke mladosti koji su živote dali u borbi protiv najstrašnijeg izuma izopačenog ljudskog mozga, javno je pokazao kome pripada i na čijoj bi strani sutra bio ako bi nacifašizam, koji nažalost opet diže glavu, uradio ono što je uradio od 1939. do 1945.

Kako je moguće da u državi članici UN i EU, javna ličnost podržava kopiju Adolfa Hitlera, ili to može upravo zbog toga. Grozim se misleći, ne radi sebe, na koje je grane Dubrovnik spao. Grad slavnih ljudi, svjetski priznatih velikana i učenjaka, kad je na njegovom čelu čovjek koji bi, kad bi imao priliku, rado bio policajac u autobusu iz filma Lordana Zafranovića, „Okupacija u 26 slika“ ili bi jos rađe bio okrutniji od fra Miroslava s dva prezimena, koji je upravljao „odmaralištem“ u Jasenovcu. Ja jedino mogu obećat da će ovu sliku vidjeti mnogi u svijetu, pa će možda Frankovićev šef, pokrenuti disciplinski postupak. Zna se, kako i kada!!!

(Nebojsavukanovic.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: