Naslovna Region U Crnoj Gori uhapšen specijalni tužilac Saša Čađenović

U Crnoj Gori uhapšen specijalni tužilac Saša Čađenović

0

Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja, javljaju Vijesti.

On je, kako je saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, uhapšen zbog osnova sumnje da je obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja.

„Specijalno državno tužilaštvo će o svojim daljim radnjama i stanju postupka blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi“, saopštio je Radonjić, javljaju Vijesti.

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je „da nije uhapšen bilo ko“

„Nakon Vesne Medenice, stigosmo i do Čađenovića. Za one koji se nadaju da će da ih zaobiđe ruka pravde nade su sve manje. Nastavljamo agendu borbe protiv kriminala i korupcije“, rekao je Abazović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube