20.7 C
Banja Luka

Kopranoviću predložen pritvor, policajca udario šakom u glavu

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Jelenku Kopranoviću (50) osumnjičenom za napad na policajca D.R.

Kopranović, koji ima bogat dosije, uhapšen je juče nakon što je ispred kafića u centru Banjaluke šakom u glavu udario policajca, koji je bio u pratnji radnika Pauk službe. Nije se zaustavio ni nakon hapšenja, jer je prilikom dovođenja u policijsku stanicu prijetio dvojici policajaca.

U Tužilaštvu navode da je Kopranović osumnjičen za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Sve se odigralo juče oko dva sata iza ponoći u ulici Ive Lole Ribara.

”Povodom sankcionisanja nepropisno parkiranih vozila na užem gradskom području, policijski službenik MUP-a Republike Srpske, oštećeni D.R. je preduzimao radnje iz svoje nadležnosti radi uklanjanja nepropisno parkiranog vozila u vlasništvu osumnjičenog. Nakon kraće verbalne rasprave sa policijskim službenikom i odbijanja da postupi po naređenjima, osumnjičeni je pesnicom zadao tjelesnu povredu oštećenom, te  mu uputio prijetnju”, navode u OJT Banjaluka.

Dodaju da je pritvor predložen zbog postojanja  naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. O prijedlogu će odlučiti Osnovni sud u Banjaluci.

Kopranoviću ovo nije prvi ovakav ispad. Početkom novembra priveden je zajedno sa Aljošem Galićem zbog prijetnji sugrađaninu. Naime, i tada su nepropisno parkirali automobil na trotoar ispred kafića u ulici Nikole Pašić. Sugrđanin je krenuo da to prijavi, pa su mu Kopranović i Galić uputili prijetnje i ubrzo pobjegli.

U julu 2021. Kopranović je priveden nakon što je u noćnom klubu šakom u glavu udario komunalnog policajca i slomio mu dioptrijske naočale.

Inače, Kopranović se ranije prezivao Sjenica i više puta je hapšen i osuđivan zbog najtežih krikvičnih djela, učešća u tučama. Nakon jedne od tuča ranjen je u Banjaluci u novembru 2011. godine.

U inostranstvu je odležao 13 godina zbog ubistva, dok je 1993. u samoodbrani ubio vojnog policajca zbog čega je bio osuđen na dvije i po godine zatvora.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here