28.7 C
Banja Luka

Trivićeva osudila nasilje u Zvorniku, ali i u Srbiji

„Osuđujem nasilje koje se desilo na protestima u Srbiji i vjerujem da će nadležni organi Srbije adekvatno reagovati i sve to staviti pod kontrolu“, poručila je Trivićeva, koja je još jednom osudila fizički napad koji se desio na Vladimira Ilića, člana Glavnog odbora Narodnog fronta iz Zvornika.

„Još jednom osuđujem napad koji se desio na Vladimira Ilića, člana Glavnog odbora Narodnog fronta iz Zvornika. Vladimir je napadnut sa leđa, udaren je predmetom nakon čega je pao, a dvojica nasilnika su ga šutirala. Obojica nasilnika su privredena i vrše se policijske i dalje istražne radnje. Jedno lice je povratnik u nasilništvo, a i drugi napadač je priveden.

Ovaj slučaj nesumnjivo ima političku pozadinu jer je s jedne strane žrtva napada neko ko kritički piše i iznosi sve loše poteze vlasti u Zvorniku i Republici Srpskoj, uz to je član Glavnog odbora Narodnog fronta, a napadači su istaknuti aktivisti SNSD-a koji su viđani i na skupovima Granica postoji“, izjavila je ovo Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta na današnjoj pres konferenciji.

Ona je rekla da je ovo sve posljedica atmosfere linča i progona koja se duži period stvara prema političkim neistomišljenicima i koju sistemski provodi režim u Republici Srpskoj, a u kojoj se čak i ovakvo brutalno nasilje pokušava opravdati.

Trivićeva je zahvalila mnogobrojnim građanima koji su osudili nasilje nad Vladimirom Ilićem, te da poziva SNSD da se ograde od nasilnika, što do danas nisu učinili.

„A kada smo kod nasilja, onima koji prave paralele između protesta u Srbiji koji su poprimili nasilnički karakter i protesta koje smo mi organizovali nakon Opštih izbora 2022. godine, poručujem da pogledaju sve snimke naših protesta i uvjere se ponovo da se radilo isključivo o mirnim protestima. Mi smo na tim mirnim protestima ukazivali na konkretne vidove izbornih krađa: od video-zapisa izbacivanja posmatrača, prepravljenih zapisnika, nula, otvorenih vreća, „doiksavanja“, sumnjivo veliki broj naprasno „slijepih“ lica, ubacivanja listića u pogrešne vreće, falsifikovanih listića, itd…“ izjavila je Trivićeva.

Trivićeva još dodaje da to što opozicija u Srbiji navodi kao „dokaze“ o izbornim manipulacijama odnosi se isključivo na glasače iz Republike Srpske, te napominje da su svi oni koji su glasali, to uradili po svim važećim propisima Republike Srbije.

„Osuđujem nasilje koje se desilo na protestima u Srbiji i vjerujem da će nadležni organi Srbije adekvatno reagovati i sve to staviti pod kontrolu“, poručila je Trivićeva.

(BN) Foto: NF

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here