Naslovna Izdvajamo Kosovo: U toku potraga za nestalim srpskim mladićem

Kosovo: U toku potraga za nestalim srpskim mladićem

0
epa10290165 Kosovo special police officers stand guard near Northern Mitrovica, Kosovo, 06 November 2022. Kosovo Serbs protested after a dispute over license plates and personal documents that triggered a Serb walkout from their jobs in institutions of Republic of Kosovo. EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Potraga za 29-godišnjim Srbinom iz sela Gornja Bitinja u opštini Štrpce koji je nestao prije dva dana u toku je, a angažovani su i timovi za potragu i spasavanje „Kosovskih bezbjednosnih snaga“.

Kosovska policija saopštila je da je mladić u petak, 12. marta, ujutru izašao iz kuće, te da porodici nije poznato gdje se nalazi.

Iz policije su naveli da je istraga u toku.

„Kosovske bezbjednosne snage“ su navele da su na zahtjev Centra za situacije kosovske vlade angažovale timove za potragu i spasavanje, a da je akcija u koordinaciji sa kosovskom policijom i lokalnim vlastima u opštini Štrpce.

Direktor za vanredne situacije u Štrpcu Siniša Budurić rekao je juče da je nestao mladić G.K.

„Potraga je u toku. Policija, vatrogasne jedinice, Gorska služba spasavanja i građani opštine Štrpce tragaju za mladićem“, rekao je Budurić, navodeći da se pretpostavlja da je mladić nestao u brdsko-planinskom predjelu u blizini svog sela kada je išao da sakuplja ljekovito bilje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube