Naslovna Najnovije Kosovska policija negira da je pretukla trojicu Srba

Kosovska policija negira da je pretukla trojicu Srba

Kosovska policija negirala je danas navode medija da su njeni pripadnici pretukli trojicu Srba u blizini administrativnog prelaza Brnjak, ali je priznala da je izvršila provjeru tri kamiona, odnosno njihovih vozača.

Policija je u saopštenju odbacila kao lažno pisanje medija da su njeni pripadnici pretukli Srbe, tvrdeći da je cilj takvih navoda da se dezinformiše javnost i ulije osjećaj nesigurnosti.

U saopštenju se navodi da niko od učesnika protesta nije zaustavljen niti je bilo kontakta sa njima na administrativnim prelazima, ali se priznaje da je policija sprovela kontrolu tri kamiona, odnosno njihovih vozača.

Kako se navodi, oni su vozili iza kolone policajaca i time ugrozili bezbjednost policajaca i policijsku akciju, prenosi Unmik pozivajući se na prištinske medije.

Policija tvrdi da su vozači kasnije pušteni i da su dobili instrukcije da se jave u policijsku stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

U saopštenju se navodi da kosovska policija djeluje u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima kako bi garantovala poštovanje javnog reda i mira, što uključuje slobodu kretanja robe i ljudi na svim administrativnim prelazima.

(Tanjug)