Naslovna Najnovije Kovačević: Spremni smo da branimo Srpsku

Kovačević: Spremni smo da branimo Srpsku

0

Spremnost za odbranu Republike Srpske biće pokazana sutra u Banjaluci na velikom narodnom mitingu jer slobodna i demokratska volja građana mora biti poštovana, rekao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da se Republika Srpska pita i sama će odlučivati o izbornim pobjednicima, te podsjetio da je aktuelni saziv Centralne izborne komisije BiH /CIK/ nelegalan, a svaka njihova odluka nezakonita.

“Tražimo da se slobodna i demokratska volja Srpske i njenih građana poštuje, i to će se pokazati i sutra kada ćemo na mitnigu pokazati našu spremnost da branimo Republiku Srpsku. Niko osim građana Republike Srpske neće odlučivati o izbornim pobjednicima bez obzira što određeni politički predstavnici iz Srpske imaju afinitete struktura iz Sarajeva i stranih struktura”, rekao je Kovačević za RTRS.

On je naglasio da u Izbornom zakonu BiH piše da se odluka o ponovljenom brojanju glasova može donijeti kada budu objavljeni rezultati izbora.

“Nakon toga date određeni prostor strankama da se žale i poslije ako smatrate da postoje određene indicije o prevarama koje mogu da utiču na izbor, onda donosite odluku o ponovljenom brojanju glasova”, dodao je Kovačević.

On je ponovio da je CIK donio odluku o ponovljenom brojanju glasova, pa dan kasnije je promijenio i nazvao kontrolno brojanje.

“Međutim, sve je to nezakonito. S obzirom na to da je riječ o velikoj pobjedi Milorada Dodika /SNSD/ sa više od 30.000 glasova u odnosu na Jelenu Trivić /PDP/, kontrolno nelegalno brojanje je pokazalo minimalna odstupanja i to je sve u domenu statističke greške, odnosno 0,6 do 0,7 odsto. Ovo ne može uticati na rezultat izbora”, tvrdi Kovačević.

On je napomenuo da je strašna podvala o falsifikovanim listićima za poziciju predsjednika Republike Srpske koje su, navodno, pronađene u dvije vreće.

“Jako je bitno napomenuti i da su ovako jadnu podvalu objavili i na sajtu koji bukvalno svi koji su upućeni doživaljavju kao veb sajt obavještajnog podzemlja i ljudi koji upravljaju Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH na čelu sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, ratnim tjelohraniteljem Alije Izetbegovića i ljudima iz PDP-a i SDS-a. Sve rade uvijek protiv Srpske i Srba”, rekao je Kovačević.

On je naveo da u Šekovićima i u Bratuncu stranke iz opozicije iz Republike Srpske SDS i DNS kontrolišu Opštinske izbornu komisiju

Kovačević je rekao da je riječ o ukupno 16 glasačkih listića u jednom selu i 11 u drugom selu iz navedenih opština koji su navodno falsifikati.

“Sumnjamo na podvalu Sarajeva i bezbjednosnog podzemlja, ali ovo im neće poći za rukom. Ovo je neko radio samo sa jednim ciljem da ponovo isprlja i delegitimiše izborni proces za predsjednika Republike, da operu svoj obraz u CIK-u jer su nezakonito naložilo pononovo brojanje koje je samo potvrdilo da je pobjeda Dodika za predsjednika Republike Srpske čista”, rekao je Kovačević.

On je ponovio da će Srpska usvojiti budžet za narednu godinu i rebalans ovogodišnjeg budžeta kako niko ne bi bio žrtva napada na Srpsku koji sprovodi opozicija sa partnerima iz Sarajeva i drugih centara moći.

(Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube