Naslovna Najnovije Ponovo se broje glasački listići za Šipovo, slijedi Mrkonjić Grad

Ponovo se broje glasački listići za Šipovo, slijedi Mrkonjić Grad

0

 U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Šipova za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, a u toku dana bi trebalo da se broje listići iz Mrkonjić Grada, rečeno je Srni u ovom centru.

Sinoć je, u toku treće smjene, prebrojano 97 vreća iz Bratunca, Šekovića i Broda.

– Nema nekih većih odstupanja, sve ide po protokolu i ustaljenom dinamikom – rečeno je u Glavnom centru.

Izvor iz Glavnog centra nije mogao dati tačnu procjenu kada bi moglo da bude završeno kontrolno ponovno brojanje, ali je naveo da bi, ako se nastavi trenutnim tempom i ne bude problema, sve moglo da bude okončano u srijedu ili četvrtak, 26. ili 27. oktobra.

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ utvrdila je u subotu, 22. oktobra, rezultate opštih izbora u BiH za sve nivoe, osim za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Iz CIK-a BiH su naveli da će rezultati izbora za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske biti utvrđeni kada se steknu uslovi, te da Glavni centar za brojanje nije okončao aktivnosti po naredbi CIK-a BiH od 10. oktobra.

CIK je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIK-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora.

nezavisne.com

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube