28.7 C
Banja Luka

Kovačević: Srbija nam je uplatila dva miliona eura

Srbija i grad Beograd finansiraće projekte na teritoriji Opštine Nikšić u vrijednosti od dva miliona eura

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je danas na konferenciji za medije da su dva miliona eura pomoći od Srbije i grada Beograda legla u gradsku kasu.

Dodao je da će Srbija i grad Beograd finansirati projekte na teritoriji Opštine Nikšić u vrijednosti od dva miliona eura.

Tome su, kaže Kovačević, prethodili razgovori koje je Andrija Mandić imao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i posjeta koju je ljetos imao gradu Beogradu i gradonačelniku Zoranu Radojičiću.

Kovačević se zahvalio Vučiću koji je, kaže, inicirao ovu saradnju i podršku.

Prvi čovjek Opštine kazao da će tim novcem biti finansirana putna infrastruktura, parkovii kvartovi.

“Tu ima više projekata. Oni koji su negdje najznačajniji rekonstrukcija Široke ulice u Dragovoj Luci, Ulica Živka Nikolića. Imamo program podrške kulturi i sportu u opštini Nikšić kroz ovu pomoć, gdje će jedna od najznačajnih stvari biti i renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ u Župi”,  obrazložio je Kovačević, prenosi portal Dan.

Dodao je da će sredstava biti izdvojena i iz subvencije investitorima koji budu dolazili u Nikšić, podizanje tehničke osposobljenosti Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja za projekte koje kandiduju.

Kovačević je ocijenio da je ovo značajna investicija za Nikšić.

“Negdje smo kroz ovo ispunili ono što su bila naša predizborna obećanja da ćemo naše političke veze koje imamo u regionu iskoristiti na dobrobit našeg grada i građana Nikšića. Projekti koji budu finansirani iz ove podrške biće na korist svih građana. Ova pomoć uliva sigurnost kada je u pitanju naredna godina, a planirano da svi projekti budu realizovani naredne godine”, zaključio je on.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here