Naslovna Izdvajamo Kovačević u emisiji FTV-a IZUSTIO: U Srebrenici je bio ZLOČIN! Žalim za...

Kovačević u emisiji FTV-a IZUSTIO: U Srebrenici je bio ZLOČIN! Žalim za svim žrtvama

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević gostujući u programu FTV-a izjavio je da se u Srebrenici dogodio zločin.

„Mi smatramo da je kvalifikacija da se u Srebrenici dogodio genocid neprihvatljiva. To je politički motivisana kvalifikacija. Žalim za svim žrtvama zločina koji se dogodio u Srebrenici. Zločin u Srebrenici ne može da se poredi sa zločinima NDH nad Srbima, Jasenovcu ili holokaustom“, rekao je Kovačević u emisiji Federalne televizije.

Prije nešto više od 17 godina predsjednik RS Dragan Čavić u televizijskom je obraćanju građanima bh. entiteta RS poručio da događaji u Srebrenici od 10. do 19. jula 1995. godine predstavljaju crnu stranicu srpske historije.

SNSD nekada zamjerao Čaviću na priznaju zločina i to u emisiji FTV-a!

Prije nešto više od 17 godina predsjednik RS Dragan Čavić u televizijskom je obraćanju na FTV da događaji u Srebrenici od 10. do 19. jula 1995. godine predstavljaju crnu stranicu srpske istorije.

Čavić je tom prilikom istakao da se učesnici u ovom zločinu „ne mogu opravdati ničim i nikome“, a da „istina mora biti utvrđena ma kako ona bolna bila“.

Iako, nesumnjivo, tada pod pritiscima međunarodne zajednice i ako su mu tada to Milorad Dodik i SNSD spočitavali kao izdaju.

Sedamnaest godina kasnije, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, Milorad Dodik, pokušava besramno održati rejting u srpskom narodu tvrdeći da se u Potočarima sahranjuju „prazni tabuti“, tabuti onih jadnika čije kosti razvukoše po čak 25 gradova Republike Srpske.

Da li će Dodik opet reći za svoju staru izjavu da je „bio mlad i naivan“?

(Vijesti Srpske)