Naslovna Najnovije KRASNOLIMANSKI PAKAO: Azov razbijen – pet puta pokušan proboj

KRASNOLIMANSKI PAKAO: Azov razbijen – pet puta pokušan proboj

0
KRASNI LIMAN – Na krasnolimanskom pravcu fronta, ruska vojna grupa „O“, kao i ruska vojna grupa Centar, danas su bili u nekoliko sukoba sa ukrajinskim neonacističkom brigadom Azov i uspeli su da očuvaju liniju fronta neprobojnom.

U rejonu Šumarije Serebrjanski, jurišne grupe, uz podršku oklopnih vozila brigade Azov i 67. brigade Oružanih snaga Ukrajine, pet puta su pokušale da istisnu naše borce sa položaja, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Svi napadi su odbijeni, neprijatelj je uništen, kažu u armiji RF.

Minobacačka posada uništila je grupu pešadije iz brigade Azov, a grupa specijalaca uništila je diverzantsko-obaveštajnu grupu brigade Azov, koja je pokušavala da prodre u pozadinska područja.

Najveće borbe se vode kod mesta Kremenaja.

Na području sela Torskoje su odbijena 2 napada jurišnih grupa 21. i 63. MBR Oružanih snaga Ukrajine. Neprijatelj je uništen artiljerijskom vatrom, kaže se u saopštenju.

Posada ATGM-a uništila je oklopni automobil 63 mbr Oružanih snaga Ukrajine tokom rotacije militanata.

Koordinisanim dejstvima jedinica grupacije trupa „Centar“, udarima armijske avijacije, artiljerijskom vatrom i teškim sistemima za bacanje plamena odbijena su tri napada jurišnih grupa 63. i 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Torskoje u Donjeckoj Narodnoj Republici i Červonaja Dibrova u Luganskoj Narodnoj Republici.

Neprijateljski gubici su iznosili preko 70 ukrajinskih vojnika, tri borbena oklopna vozila, samohodnu artiljerijsku jedinicu Krab poljske proizvodnje i haubicu D-20.

Pogledajte mapu sukoba:

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube