Naslovna Politika KRATKO I JASNO Dodik tvrdi da će SNSD istupiti iz usvajanja dokumenata...

KRATKO I JASNO Dodik tvrdi da će SNSD istupiti iz usvajanja dokumenata važnih za evropski put BiH ako Šmit bilo šta nametne

0

Lider SNSD Milorad Dodik poručio je da će ova stranka istupiti iz procesa usvajanja dokumenata neophodnih za evropski put BiH ako Kristijan Šmit nametne bilo šta.

Ukoliko slučajno donese odluku o imovini, koja je nepravna od samozvanog lica, donijećemo odluku o nezavisnosti. Ovo nije uslovljavanje, samo želimo da radimo u skladu sa ustavnim nadležnostima – rekao je Dodik, koji je predsjednik Republike Srpske.

On je novinarima u Banjaluci rekao da Srpska ne radi ništa što bi urušilo BiH.

Dodik je naveo da je razumio i lidere ostalih stranaka, partnera na nivou BiH, da smatraju da nije prihvatljivo da Šmit nametne bilo šta u vezi sa izbornim procesom u BiH.

On smatra da bi uvođenje obaveznog glasanja bila interesantna praksa i da je potrebno raščistiti sve odnose u vezi sa izborima, da budu fer i pošteni.

– To ne znači da prethodni izbori nisu bili takvi. Imali smo međunarodne posmatrače koji su proglašavali da su izbori ovdje bili fer i pošteni uz male nepravilnosti, ali ne one koje bi uticale na izborni proces – istakao je Dodik.

On je ponovio da je Sud BiH antiustavan i kao takav proizvodi određene posljedice.

– Rekli smo da možemo da prihvatimo Sud BiH koji će odlučivati po zakonima koje donese Parlamentarna skupština BiH… Moramo razgraničiti šta je nadležnost tog suda – istakao je Dodik.

On je naveo da nije prihvatljivo da Sud samostalno određuje po kojem će zakonu odlučivati, već da to isključivo može po zakonu koji je usvojen u parlamentu BiH, te napomenuo da je vidljiv veliki broj zloupotreba, pa i u slučaju protiv njega gdje se pojavljuju tri puta sudije i to sva tri iz reda bošnjačkog naroda.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube