Naslovna Najnovije Ucijenjena vlast urušava interese Republike Srpske

Ucijenjena vlast urušava interese Republike Srpske

0

– Najveća opasnost po Republiku Srpsku je korumpirana i ucijenjena vlast a takvi političari su vrlo podobni za urušavanje interesa Republike Srpske, izjavio je ovo Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke, komentarišući jučerašnji dogovor koalicije na nivou BiH, kao ponovno i već viđeno povlačenje Milorada Dodika i SNSD.

Istakao je da su lideri ove koalicije dogovorili sve, ali ne i Zakon o Ustavnom sudu BiH, koji je za Republiku Srpsku prioritet i obaveza.

Miličević je podsjetio na zaključak Narodne Skupštine Republike Srpske donesen 27. juna 2023. godine, kojim se ne usvajaju zakoni iz 14 prioritetnih oblasti dok se ne reformiše Ustavni sud.

Dodao je da niko nema pravo da ponižava Narodnu skupštinu i ruši povjerenje građana u institucije Republike Srpske zbog svojih ličnih interesa ili strahova.

Кritikujući ove postupke, Miličević je istakao da je SNSD, po ko zna koji put ugrozio interes Republike Srpske  obzirom na prethodne, očigledno obmanjujuće, izjave lidera SNSD, koji je tvrdio da neće biti usvajanja evropskih zakona prije nego što se usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH.

Uz podsjećanje da je SNSD već usvojio šest zakona iz 14 prioritetnih oblasti EU, Miličević je izrazio nezadovoljstvo zbog namjere da se usvoje još četiri zakona, uključujući i Zakon o sudovima koji bi formirao novu pravosudnu instancu na nivou BiH što je još jedan prenos nadležnosti.

„SNSD tvrdi da će vratiti nadležnosti nad pravosuđem i da je Sud BiH neustavan dok u isto vrijeme u Sarajevu usvaja zakone koji još više umanjuju nadležnosti Republike Srpske, što je samo potvrda da imamo korumpiranu i ucijenjenu vlast koja mora da ode kako bi Republika Srpska krenula putem koji njeni građani zaslužuju“ , istakao je Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: